søndag, november 21, 2010

Ny hoppulykke i Vikersund-Brød & Sirkus


To ulykker på to dager står det å lese i VG-nett i kveld:

Det er selvsagt flott at hoppsporten får så mye omtale og publisitet som mulig, men jeg reagerer litt når jeg legger merke til at VG ikke med et ord har nevnt resultatet etter gårdsdagens NM for kvinner og NC-åpning for menn.
Tilogmed VG`s største konkurrent var tidlig ute med en reportasje om dette og VG er jo også en slags hovedsponsor for hopperne. Dette syntes jeg er spesielt.
Jeg har jo tidligere hatt en diskusjon med VG rundt lignende opplegg:
..og fikk svar på tiltale...
Det er absolutt ikke meningen å gjøre noe annet enn å stille konstruktiv kritikk til VG rundt dette, men at det ikke skrives om arrangement eller resultater også drar man frem to tilfeldig fall i en hoppbakke. ??

Jeg skjønner at overskriften "to ulykker på to dager" selger, men dette blir vel feil fokus.
Man faller i hoppbakker. Det er helt naturlig - Stort sett går det bra og det har det gjort i begge de to tilfellene som her nevnes. (Skadene er ihvertfall ubetydelige i den store sammenheng)

Det er alltid kvalifiserte trenere, personell og funksjonærer til stede under treninger og renn og det er ingen annen fare forbundet med skihopping enn med flere andre sporter.
Det er klart at så lenge fart er involvert vil det alltid være en ørliten risiko (ellers hadde ikke undertegnede sitter med en ødelagt venstrearm i skrivende stund), men hvor mang skader er det ikke foreksempel i fotball?

Hoppsporten har blitt mye snillere de siste årene med en annen profil på bakker, bedre utstyr og ikke minst V-stilen senket ulykkesraten enormt og før denne tiden var det vel nesten helt naturlig at både to og tre utøvere falt i samme renn.
Det at to personer faller på to dager i samme bakke er vel ikke engang til å heve på øyenbrynet av.
(Selvsagt er det ikke hyggelig når noen blir hentet i luftambulanse men dette er tilfeldig)

Vi må huske på at dette er første renn på snø i år og det meste er uvant.
Dessuten er det mange mennesker som har satt utfor bakkene i Vikersund denne helgen så statistikken er vel bedre enn en gjennomsnitts fotballkamp.

Men igjen...Flott at avisene velger å skrive om hoppsporten, men at man utelater resultatene etter helgens renn er lite tilgivelig!

Gyda Enger ble forøverig Norsk mester i kvinnerennet på lørdag i mens Bjørn EInar Romøren trakk det lengste strået foran Anders Jacobsen i NC.

Hoppsesongen 2010/2011 er i gang og vi gleder oss.....

1 kommentar:

Anonym sa...

Helt enig, det var bare langrenn som var viktig denne helgen i VG. Jeg blir litt lei av Ole Einar Bjøndalen og Petter Northug Jr. mange ganger. De er begge flotte idrettsmenn, men det er mange andre der ute som trener og sliter mye mer enn dem og som ikke blir nevnt i det hele tatt.