mandag, november 08, 2010

Går ut over dyrene



Mangel på norsk rettskrivning går stadig ut over uskyldige. Dette må jo være grusomt for fuglen. .
Jeg forstår ikke hvorfor vi nordmenn absolutt har denne trangen til å dele opp ord? Vi drev da vel ikke med slikt før? Jeg tør påstå at dette snart er noe de fleste lider av og orddeling (eller ord deling som da noen kaller det) blir verre og verre. Er det ikke fokus på akkurat dette på skolen i det hele tatt? Jeg som sliter med og/å problematikken skal vel kanskje gå litt stille i dørene,men orddeling er faktisk ikke noe som egentlig eksisterer i det norske skriftspråk så hvorfor i alle dager gjør vi det da? Det hjelper vel ikke noe at dette er et engelsk/amerikansk fenomen og at dermed google blandt andre faktisk foreslår orddeling på datamaskinen. (data maskinen).

 Hva er vel mer trist enn når en hel låve dør? Og når man er ute for å ta en drink er det slettes ikke bra at is biter! Og når isen har bitt og du sitter der med hånden i fatle kommer kelner og lurer på om du ikke vil drikke penger? Så kommer du kanskje hjem da og skal ha litt nattmat så må man på med verneutstyr for det står jo på pakka at tunfisk biter i vann. Livsfarlig. Kanskje du da reiser på ferie men må ta båten da alle billige fly reiser? Også er man endelig kommet seg hjem for kvelden og der finner man plutselig at røyk varsler batteri (interessant i praksis).
Fjern styrtmus?

 I lekebutikker får man jo kjøpt fjern styrtmus og det har jeg faktisk lyst til å se. Bruker de hjelm? Hvordan blir den egentlig fjern? Styrter den bare en gang?





Nå er vel ikke pent brukt dame lov for salg i norge lengre heller selv om man ofte får med sko i prisen? En slags pakke altså. Og hva er egentlig en kort avgift? Er det en avgift som bare gjelder sekunder av gangen? Man kan jo lure på litt av hvert når man ser at Ikea reklamerer for pc pult. . . Er det en film om pc-forplantning? Litt samme greia som når noen snakker om pult ost. . Hver sin lyst!!

 Og når man først er inne på mat så har jeg lenge lurt på hvordan lamme lår smaker. Kan det virkelig være så anderledes enn lår som fungerte? Når vinter er over driver stadig folk å annonserer jakken sin. Ikke et ord om farger,antall,størrelse eller noe. Kun et kjedelig skilt 'vår jakke'. Ikke begriper jeg, men de trenger vel ikke jakken sin når sommeren kommer?
Ja ja. .
Men alt skal vel kanskje være dyrt om dagen. Jeg gikk forbi zoobutikken her en dag og der hadde de ihvertfall ingen tilbud for der hadde de selv hengt opp skilt om at de hadde dyre artikler. Ærlighet varer lengst
Published with Blogger-droid v1.6.5

2 kommentarer:

kjell sa...

jo oftere og høyere musene styrter, jo fjernere blir de. Hjelm eller ikke.

Og/å er enkelt: har du allerede brukt "å" i setningen, så er det "og" videre. Uansett. "Jeg skal ut å måke, og flytte traktoren".

Anonym sa...

Man bruker vel ikke , før og!'???... Å jegerjævligdårligpårettskrivning