torsdag, mars 08, 2012

Kvinnedag,skattepupper, kreft og politisk apati!



Så var den her igjen da. 8.mars - kvinnedagen - Der de fleste kvinner egentlig ikke ser ut til å bry seg, men de politisk korrekte kvinner (og menn) ønsker at kvinnene skal bli menn.


Har vi fortsatt ikke kommet lengre nå i 2012 enn at folk fortsatt står på barrikadene kvinnedagen?
Tydeligvis ikke. Jeg har aldri vært spesielt engasjert i debatten eller forskjellen på kvinner og menn ...
Selvsagt er det fortsatt kvinner som blir undertrykt, feilbehandlet, forskjellsbehandlet eller urettferdig behandlet men slik vil det alltid være og , heads up, det finnes fortsatt folk som ikke liker en neger (Det ordet var kanskje ikke politisk korrekt lengre det? Vel..Kan Yousef bruke det, kan jeg...) og det finnes folk som ikke liker kvinner og det finnes mange som ikke liker menn. Smaken er som baken , oppdragelsen er som vettet og kulturen er som utdannelsen osv..
Jeg har, som sagt, aldri vært spesielt engasjer i denne "forskjellen" med et unntak; skihopping for kvinner! 
Etter at en gjeng med gretne gamle gubber har skiftet stilling, dødd bort, blitt presset nok og åpnet øynene ble det jo til slutt vedtatt at jentene skal til Sochi 2014 og delta i de olympiske leker! De burde vært med i 2010, men vi gråter vel ikke over spilt melk. Nå er de med og jeg gleder meg stort!
For de som er interessert i å se litt av jentenes vei mot dette målet bør se "110%" som ligger på NRKs nett-tv:
Her! Men nå var det ikke skihopping dette skulle handle om da. Jeg blir som vanlig lett revet med når det kommer til hoppski og andre tøffe ting.

Jeg mener fortsatt svært lite om denne feministdagen og for meg er 8.mars dagen midt i mellom 7. og 9.mars, men jeg har en ting som har irritert meg så til de grader den siste tiden. Jeg fant ut at brystkreftrammede kvinner ikke får nytt bryst...la oss kalle det for en pupp og håpe at kverulantene fortsatt er opptatt med ordet neger litt lengre opp her...
Herrejøssiball...Det er jo helt sinnsykt. H e l t sinnsykt. Det henger ikke på greip i det hele tatt og jeg trodde ærlig talt når jeg hørte om det at jeg hørte feil, eller at det var snakk om et enkelttilfelle og en saksbehandlingsfeil, men neida..
Regjeringen setter faktisk brystkreftopererte kvinner på venteliste! I opptil 7 år og det snakkes nå om en 35-årsgrense på grunn av lange køer? Jeg tror fortsatt ikke det er sant!

Først skal man utsettes for den enorme belastningen det er å få diagnosen kreft og for de som blir friske skal man igjennom et nytt helvete med staten? Det kan vel ikke være mulig. Vi er fortsatt i 2012!? Jentene skal jo hoppe på ski i OL, Anne Lindmo spås en tilsvarende karriere som "nye Skavlan", jenter får kontantstøtte til selvforsvarskurs...OK.Den siste der var vel et dårlig eksempel men dere tar poenget.

Etter hva jeg forstår er det obligatorisk for menn som har hatt testikkelkreft å "få med på kjøpet" nye, jevnstore testikler i plastikk når de har blitt operert for dette og det har staten bestemt, men kvinner må vente flere år på eventuelt å fået nytt bryst (dersom de ikke vil betale i dyre dommer selv selvsagt).
Hvem er det som sitter å bestemmer dette?
Er det mine skattepenger som går til å fremme manndommen etter sykdom med splitter nye plastikkterninger? Når i alle dager skal man vise frem disse? Og hvem utenfor er det egentlig som legger merke til om pungen er tom? (Se på Hellas!) Dessuten har det vel ikke akkurat noen annen helsemessig effekt å ha ballene inntakt?
Jeg mener, når man først har fått det i plast, er reproduksjon litt sent (dersom man ikke skal lage kindereggoverraskelsen men jeg tror den blir laget på en litt annen måte enn hva Adam og Eva noensinne kunne forestille seg!). Jeg betviler vel også sterkt at mannen bruker disse til å forbedre balansen!? Ja, det må vel kanskje være mellom midnatt og stengetid på den lokale puben i helgene, men det er en helt annen balanse og noen ganger kommer evolusjonen den balansen i forkjøpet og det er kanskje like greit.

Har vi ikke en helseminister i dette landet? Er vi ikke et av verdens rikeste land? Betaler vi ikke skatt? Er ikke kvinner like mye verdt som menn? Er ikke kreft ille nok i seg selv? Har vi ikke igjen noe bondevett selv om de fleste bondetjenester er satt på import? Hvem i regjeringen er det egentlig som sitter å sier nei til forslag om kort ventetid på en ny pupp?

En slik sak skal da ikke diskuteres eller forslagfremmes!! Det skal bare vedtas! Knips,vedtatt. Så enkelt kjære politikere. Politiske partier sliter med sexkjøp, underslag og dop - Med unntak av at dette er ting som er nevnt i straffeloven og dermed gjør det automatisk verre vil jeg stille de politiske i brystkreftsaken til ansvar og kalle det en forbrytelse på lik linje med de ovennevnte å ikke hjelpe disse kvinnene tilbake til et normalt liv igjen så snart som medisinsk forsvarlig.

Og så vidt jeg forstår -og klarer å tenke meg til selv- har ikke dette bare med å se "normal" ut å gjøre, men det er jo åpenbart en belastning for kroppen rent fysisk. Man må altså gjennomgå store fysiske og psykiske belastninger slik reglene er i dag? Det kan ikke og skal ikke være mulig i oljenasjonen i 2012.

Jeg er rett og slett i sjokk over at det går an og at verden ikke har kommet lengre.
Jeg klager ofte på bensinprisen , men jeg betaler med glede en ekstra krone pr.liter om jeg får en lovnad om at dette går uavkortet til nye bryster for de som har vært og er utsatt for dette.

-Torsdag kveld fra helsenorge er muligens en vits, men morsomt er det ikke!

1 kommentar:

Anonym sa...

TAKK!