mandag, oktober 11, 2010

Og folk går på...



Var det ikke postgirobygget som hadde "lei av å bli lurt".. ?
"Suksessen fra Europa er endelig her" (like fantastisk som Nigeriabrev og fugleinfluensa)
Bilpris.net ha lansert seg via diverse lugubre nettsider (noe som egentlig bør si nok om det/de bak) og har utrolig nok klart å lure en drøss med nordmenn allerede.

Konseptet er jo ...flott det...men det burde vært en slags gratistjeneste fra aktører som allerede tjener lovlige penger på bilannonser som f.eks autodb.no eller finn.no. Da ville jo dette vært både nyttig og enkelt og kanskje noe alle kunne tjent/spart litt på, men isteden er det etablert som rent lureri.

For det er akkurat det--lureri..det er.

I dag går forbrukerrådet ut og advarer mot dette nettstedet ...  og det er vel kanskje ikke så veldig rart.
Nettsidene er relativt pent og kan se profesjonelt ut ved første øyekast, men om man begynner å se litt på det er det jo helt hinsides! (man trenger ikke se skikkelig godt for å si det sånn.-..)
Her skal du fylle ut ; bilnr, km.stand, karosseritype, girkasse og det er det...
Resten går på at du skal skrive inn mobilnr.,epost og krysse av at du er over 18 år...Når du nå trykker "start taksering"....ja da blir du fakturert 399,- !!!

1.hvem som helst kan fylle inn info. Både du som bileier og en som har lyst til å ...tulle...litt.
2.Taksere? Ut i fra regnr.,karosseri,girkasse og km? Skikkelig proft.
   Hva med bulker, riper, farge, ekstrautstyr, vedlikehold, service,hvor har den gått, rust, dekk, antall eiere bla.bla.bla.. Dersom alt dette pluss litt til hadde jo nesten tjenesten vært ok å betale et par hundrelapper for (halv pris) for de som ikke gidder gå inn på finn.no å se hva en lignende bil koster helt gratis.
Her må man tilogmed vente 24 timer før man får taksten av en takstmann ved navn Knud? :-) Fantastisk.
Og de har selvsagt..som alle andre gode selskaper..fått fornøyde kunder som de bruker som referanse. Selvsagt ikke med etternavn og som tatt rett ut av "how to fool other people for dummies"-boka.

Et lite utdrag fra nettstedets kjøpsbetingelser (kjøpet er altså gjennomført når du har skrevet inn skiltnr,girkasse,tlfnr og et par ting til) :

§2 Bilpris Norden LCC har ingen juridiske ansvar ovenfor kunden foruten å utføre takseringer på oppdrag av Bilpris.net. All kontakt angående takseringer henvises til Bilpris.net. 


---Gjeldende butikkpriser tas IKKE med i vurderingen....


§4 Force Majeure. Bilpris.net tar ikke ansvar for uforutsette hendelser i forhold til takseringen som f.eks. forstyrrelser i mobilnettet, feilaktig postgang, uro i markedet som kan påvirke gjeldende markedsverdi etc.


§5 Takseringen forutsetter at kjøretøyet er i normal stand i forhold til sin alder. Videre forutsettes det at salg/kjøp av kjøretøy skjer mellom to/flere privatpersoner, dvs. markedsprisen i den ordinære bilhandelen tas det ikke hensyn til. ( Øøøhh? bloggers anm.)


§7 Avtalen mellom Bilpris.net og kunden fullføres gjennom at kunden godkjenner disse vilkår gjennom å trykke på bestillingsknappen "Start Taksering". Avbestilling kan gjennomføres om dette meldes ifra til Bilpris.net innen takseringen er påbegynt. Normalt innen 4-6 timer (Les: ikke vent på at noen lurer deg - lur deg selv. Blogger anm.)


§9 Gjeldende angrerett:
Da vi er et EU-basert bedrift følger vi EU's direktiv ved avstandssalg:
Bestilleren godtar at den vanlige angreretten på 7 dager ikke gjelder, da vi henviser til Europaparlamentets og rådets direktiv 97/7/EG (20 mai 1997) om konsumentbeskyttelse ved avstandssalg §6.3.  
( Her satses det hardt på å treffe folk som ikke gidder lese kjøpsbetingelser, eller er det VM i frekk..? Er dette lov da ...Knud?)



§3 Bilpris.net tar ikke ansvar for feilaktige opplysninger gitt av kunden.  ( Eh.nei..på alle de fire tingene du skal oppgi for at Knud skal finne en profesjonell takst så er det vel kanskje lett å gjøre feil? Skriv inn feil telefonnummer så kommer regningen til feil person..kjekt det der. Nr.ditt,Knud?)


§2 Alle faktureringer håndteres hovedsaklig av Bilpris.net samt vårt faktureringsselskap.
     (i all hovedsak ja.. Knud og en printer?)


§2 Bestillerens informasjon er beskyttet etter gjeldende regler for datalagring, foruten en viss informasjon som gis til våre samarbeidspartnere innen bransjen.
 (Kjære vene...!!?? Hos oss er du helt sikker..nesten..litt...ja,altså med unntak av...)


§3 Bilpris.net er ikke ansvarlige for økonomisk eller annen skade som denne avtalen kan medføre for bestilleren. 


...


Seriøst folkens..dere må ikke gå på det her. 
Jeg skal garantere deg en bedre takst nårsomhelst med et enkelt nettsøk eller kontakt din lokale bilforhandler. 


Konseptet over er bare sludder og pølsevev, og det er for meg ubegripelig at det ikke finnes lover som kan stenge slike med en gang. Dette er moderne loppesirkus og ingenting annet!


***


Er du der ute, Knud..ja - da må du gjerne svare på tiltale i kommentarfeltet under her, men jeg gjør oppmerksom på at jeg har noen betingelser rundt det


§1 Mine vurderinger er foretatt på pinex forte og sunn fornuft.
§2 Jeg har ingen ansvar
§3 Vår vurdering er foretatt på den gjeldende nettsiden ogevt.forsøk på forsvar taes ikke med i vurderingen.
§4 Klagen mottas under forutsetning at personen er normal
§5 Klagen vi automatisk faktureres med kr.399,-. Med i prisen ligger kopi av evt.anmeldelse og et sertifikat på denne bloggen.
§6 All fakturering foretas i samsvar med den norske stat og mva.tilkommer selvsagt i pris. Det gjør også et fakturagebyr ihh.til dagens humør og utforming av den eventulle klage.
§7 Klagers informasjon taes ikke hensyn til og er ikke dekket av noe som helst.


Men lykke til !

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe, Knud?
Mener du: http://www.rjw.co.uk/uploads/pics/Comment_Man_high_res.jpg

Og de andre:

http://www.sporting-promotions.co.uk/james.jpg

http://www.smava.de/Bilder/Kundenstimmen/Ingo-small_220x139.gif

http://ezinearticles.com/members/mem_pics/Linda-Gibbs_87103.jpg

ok paintball sa...

Jepp:-) Legg forøverig merke til at "Marit" fra nettsidene til dette firmaet heter Linda Gibbs i bildeteksten .

og "Fredrik" heter James.

Og Knud..han er "man high". Ja,ja..Knud er ihvertfall høy og mørk om ikke annet da.

ok paintball sa...

High reolution skulle det selvsagt være så da er ikke Knud høy og mørk heller... tsk..tsk..

Anonym sa...

Nå er vel heller ikke LCC et type foretak noe sted i verden så vidt jeg vet... Vi har LLC og LTD men ikke LCC...